Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Bemutatkozás

Csíksomlyói ferences barátok vagyunk.  Ablakot nyitunk a világra. Az ablakon lehet kinézni és lehet betekinteni.
Azt akarjuk, hogy mi, a kolostorban élők kinézzünk a világba. Akarjuk látni az embereket. Bele akarunk látni az életükbe: mivoltukba, örömeikbe, bánataikba, küzdelmeikbe, szenvedéseikbe. Szeretnénk mindezekben részt vállalni, érdekelnek minket. Ha mást nem tehetünk, imádkozunk értük.
Azt is akarjuk, hogy az emberek betekintést nyerjenek a mi életünkbe.
Mit láthatnak a kolostorban? Imádkozó szerzeteseket? Azt is. De még láthatnak szép istentiszteleteket, hallhatnak szép énekeket, orgonaszót, láthatnak sok-sok imádkozó keresztényt, templomlátogatót.
Aztán van a kolostornak múltja, történelme, sok érdekes fordulattal és feljegyzéssel. Van a kolostornak jelene: a Máriatisztelet, a búcsújárások, püspök- és papszentelési ünnepek, esküvők és jubileumok, ezek mind, mind a kolostor életének összeforrása a székely nép életével. Van a kolostornak hitben és emberi mivoltban megtartó ereje. Lelki és szellemi értékeket őrző és terjesztő hatása. Valóságos kincsesbánya a hívő nép életében.
Ezeket a kincseket szeretnénk megosztani mindazokkal, akik ránk figyelnek.
Jelszavunk:
Áldás, békesség!
Ezzel az Istentől jövő áldással köszöntünk mindenkit, aki tudatosan fölkeresett minket, vagy keresés közben Web - oldalunkra talált. Azt a lelki békét kívánjuk számára, ami a ferences hivatásban élőknek sajátja!